Now Playing Tracks

lionofallah:

A hardship and suffering is a blessing in disguise.It is a moment of test, a test that once you pass with patience, it will grant you rewards more than you can imagine. Once overcome that period of test will then just remain a memory of the past.

One should be joyous! That Allah is testing you! That Allah has given you an opportunity because Allah loves you and wants the best for you.

It is your patience that will get you through, because you have complete faith in Allah that HE will make it alright. There is nothing worth worrying about when your life is controlled and is in the Hands of Allah The Almighty, The Compassionate, The Most Loving. Run to Him for help.

Run to Allah to find solace that this time will be over, Run to HIM for that is what HE is testing you for.

www.lionofAllah.com

muslimagnet:

We don’t need no beauty pageants to prove to us who the most beautiful women on earth are! All Muslim women are beautiful, not because they shed their clothes to be ogled at by men!

Our sisters are the most beautiful because they value their beauty, protect their modesty, and guard their chastity!

A message to our dear sisters in Islam make sure you stick to your noble Islamic ideals because you are the last representative of true femininity on earth!

- Syaikh Yasir Qadhi

see the video here on Youtube

musliMagnet tumblr | @musliMagnet Facebook

ukhty-nur:

Lelaki :
Anda dilihatkan seorang wanita cantik, lalu anda memuji akan kecantikkannya. Esok, anda bertemu lagi seorang wanita jelita lain, anda memuji dan berkeinginan ke atasnya. Kemudian, anda bertemu lagi seorang wanita cantik, anda terus memasang impian tanpa kesudahan. Kecantikan dan keindahan tidak pernah memberi kepuasan.

Ketahuilah, itulah panahan syaitan. Bila dilayan, ia semakin berkeinginan. Ia memuji kejadian yang haram dilihat dan disentuh. Ia mengeji yang halal bagi menjentik emosi. Tertutup memikirkan untuk menghalalkan yang haram.

Wanita bukan untuk dikagumi atau dihina, tetapi dimuliakan kerana tanpa wanita, hidup seorang lelaki tidak dilengkapi. Wanita, jika dipuji atas kecantikannya, ia tidak akan kekal lama. Tetapi wanita, jika dicintai kerana agamanya, itulah bekalan kebahagian hakiki seorang insan bernama lelaki.

nurwahidaamir:

farahinfadzil:

kisahdarisyurga:

gadispianist:

noktahtulisan:

Tumblr.
Itu tempat isi hati.
Twitter.
Mungkin tempat berinteraksi.

Kenapa aku suka tumblr.
Mungkin aku suka ke-skemaan aku di sini.
Ada satu jiwa yang kau tak perlu faham apa.

Kadang aku rasa tumblr penuh warna warni.
Dekat sini kau jumpa diri sebenar tuan tumblr.
Kau kongsi perasaan kadang tanpa ayat cukup pakai gambar.

Entah.
Tak tahu kenapa.

Oh.
Mungkin juga sebab tiada had huruf di sini.
Buat aku lebih sayang pada penulisan.
Mungkin.

Nak kenal aku?
Carik aku kat sini.

Tumblr ni tempat pengemis merempat macam aku.

Nak kenal aku,datang sini. Lain lain tu fake belaka. Lol

Betul. Kadang bila aku rasa macam feel down lepas tu tak tahu macam mana release tension time exam. Aku on tumblr. Sekadar tengok gambar. Cukup.

Kawan selalu tanya.. tumblr tu apa? aku tak tahu nak jawab mcm mana..nak kata fb pun tak..nak kata twitter pun tak..nak kata instagram pun tak..tapi yang jelas bagi aku..ini adalah satu tempat untuk mengekspresikan rasa di hati..yelah admit..aku malas buat diari. jadi aku coret di sini. Yang baik jadikan teladan, yang buruk jadikan sempadan. InsyaAllah moga2 tumblr ni juga jadi aset di akhirat kelak. Aset yang baik..yang ajak orang lain ke arah yang Allah Redha.

(Source: theawesometastic)

To Tumblr, Love Pixel Union